Docent

Petra C.M. Meskers

Schilderijen, grafiek, objecten en kleine installaties.


Schilderijen bestaan uit vele flinterdunne laagjes verf over elkaar. “Afwisselend stuur ik het proces aan, dan weer laat ik mij verrassen door dat wat onder mijn handen ontstaat. Symbolisch interactionisme. Steeds zoekend naar harmonie. Gemengde technieken hebben mijn voorkeur. Ik gebruik o.a. zelf geconserveerde vissenhuiden en andere materialen in mijn werkstukken. Ik werk aan vele werken tegelijk. Formaten variëren van klein tot meterslange werken.”


Petra begeleid op afspraak mensen bij hun creatieve proces;  in een groep van 6 tot 8 personen;  privé 1-3 personen; bij het samenstellen van een portfolio t.b.v. toelating  tot een academie voor beeldende kunsten.


Gastconservator w.o. in Museum Beeckestijn in Velsen Zuid, in Achter de Zuilen te Bloemendaal, Het Raadhuis voor de Kunst in Velsen Zuid, en in de Amsterdamse Stopera. Petra exposeerde meer dan 50 keer in o.a. Amsterdam: Loge St. Petruskerk, Hoge School Holland, Stopera, De Zaaijer, VVK, de Burcht, Mozes en Aaronkerk, Loods 6 en in de nieuwe vleugel van het Stedelijk Museum Amsterdam. Als ook in het Utrechtse Geldmuseum, Museum Beeckestijn in Velsen en het Gemeente Museum in Den Haag.