Marieke Adrichem

Ruimtelijk, textiel, fotografie, landschapsarchitectuur


Marieke Adrichem werkt als landschapsarchitect en is beeldend kunstenaar, zij maakt beeldend werk in foto’s, textiel en ruimtelijke objecten. Marieke houdt van landschappen, plekken die een eigen uitstraling hebben.
Identiteit van het landschap, je daar ook bewust van zijn. Elke plek heeft iets eigens, iets karakteristieks. Mensen bewust laten kijken, ook naar gewone plekken, dat vind zij boeiend.


Het landschappelijke zie je terug in haar textielwerken en fotoprojecten. Marieke werkt graag met textiel, en maakt wandkleden die geïnspireerd zijn op landschappen, zoals de serie berkenbomen lente - zomer - herfst. Lijnenspel met berkenstammen.


Met haar fotoprojecten laat zij de identiteit van een plek laten zien. Zo heeft zij een jaar lang elke dag een foto gemaakt vanaf de IJmuiderslag en dit in een installatie verwerkt. En 6.000 km fietsen tijdens haar pelgrimage fietstochten heeft elke 10 km een foto opgeleverd met het kenmerk van die bewuste plek. Het is heel bijzonder om te ervaren dat elke plek iets eigens heeft, als je het maar ziet.